Margriet van artisjok met grijze garnalen

(Dit recept is voor vier personen)
  • Margriet van artisjok met grijze garnalen

Opmerking en tips

Tip : je kan eventueel rivierkreeftjes gebruiken in de plaats van grijze garnalen

Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

Bereiding

  • Maak de artisjokken schoon door de stengels zo kort mogelijk bij de bodems af te snijden en de buitenste bladeren met een schaar bij te knippen
  • Kook de artisjokken gaar n kokend gezouten water samen met het citroensap ( gebruik veel zout )
  • Laat de artisjokken afkoelen in eigen kookvocht, verwijder de bladeren en het hooi
  • Snij de artisjokbodem in kleine dobbelsteentjes
  • Schil en ontpit de komkommer en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes
  • Emondeer de tomaat en snij ook de tomaat in kleine dobbelsteentjes
  • Snij de ijsbergsla zeer fijn
  • Meng de tomaat, de komkommer, de artisjokblokjes en de garnalen goed door elkaar
  • Leg in een diep bord de artisjokblaadjes naast elkaar in een cirkel
  • Schik in het midden van het bord wat ijsbergsla met daarop de garnalenmengeling en lepel er wat vinaigrette over en bestrooi met bieslook
  • Serveer aan iedereen nog een apart potje met vinaigrette om de artisjokblaadjes in te doppen
  • Dien op met stokbrood