Opmerking en tips
Tip : je kan eventueel rivierkreeftjes gebruiken in de plaats van grijze garnalen
Ingrediƫnten
- 100 gram grijze gepelde garnalen
- 2 artisjokken
- Citroensap
- Zout
- 1/4 komkommer
- 1 tomaat
- 1/4 ijsbergsla
- Vinaigrette
- Stokbrood
Bereiding
- Maak de artisjokken schoon door de stengels zo kort mogelijk bij de bodems af te snijden en de buitenste bladeren met een schaar bij te knippen
- Kook de artisjokken gaar n kokend gezouten water samen met het citroensap ( gebruik veel zout )
- Laat de artisjokken afkoelen in eigen kookvocht, verwijder de bladeren en het hooi
- Snij de artisjokbodem in kleine dobbelsteentjes
- Schil en ontpit de komkommer en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes
- Emondeer de tomaat en snij ook de tomaat in kleine dobbelsteentjes
- Snij de ijsbergsla zeer fijn
- Meng de tomaat, de komkommer, de artisjokblokjes en de garnalen goed door elkaar
- Leg in een diep bord de artisjokblaadjes naast elkaar in een cirkel
- Schik in het midden van het bord wat ijsbergsla met daarop de garnalenmengeling en lepel er wat vinaigrette over en bestrooi met bieslook
- Serveer aan iedereen nog een apart potje met vinaigrette om de artisjokblaadjes in te doppen
- Dien op met stokbrood