Papardelle met parmaham en ricottasaus
(Dit recept is voor twee personen)
Ingrediƫnten
- 90 gram Parmaham
- 3 tomaten ( ofwel kerstomaatjes )
- Peterselie
- 250 gram ricotta
- 400 gram papardelle ( pasta )
- 1 eetlepel olijfolie
- Zwarte peper van de molen
- Zout
Bereiding
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij deze in heel kleine blokjes ( indien je kerstomaatjes gebruikt snij je deze in vier )
- Snipper de peterselie fijn
- Meng de ricotta met de peterselie, de tomatenblokjes en kruid af met peper en zout
- Snij de Parmaham in reepjes
- Kook de papardelle beetgaar ( kooktijd zie verpakking ) in licht gezouten water
- Giet 1 deciliter van het kookvocht bij de ricottasaus
- Giet de pasta af en meng deze onder de ricottasaus samen met de reepjes Parmaham
- Serveer in diepe borden en besprenkel met wat olijfolie en de gesnipperde peterselie