Rolletjes van Serranoham met Italiaanse smeuïge kaas
(Dit recept is voor vier personen)
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 8 sneetjes Serranoham
- 60 gram ricottakaas
- 60 gram Mascarpone
- 60 gram zure room
- 50 gram raketsla
- Olijfolie - Balsamico-azijn
- Peper van de molen en grof zeezout
- 1 stronkje witloof
- 30 gram zongedroogde tomaten
- 50 gram gemengde olijven
- Balsamico-crème
- Ciabatta brood
Bereiding
- Roer alle kaassoorten samen met de zure room door elkaar tot een goed smeerbaar mengsel en kruid af met peper ( ongeveer 15 draaien van de pepermolen ) en zout
- Neem 1/3 van de olijven en de gedroogde tomaten en snij deze zeer fijn en meng deze dan onder het kaasmengsel
- Besmeer de sneetjes ham met het kaasmengsel en rol deze op
- Meng de raketslag met de olijfolie, de Balsamico-azijn een beetje zeezout en wat peper van de molen
- Reinig het witloof en neem enkele witloofblaadjes
- Snij de rest van de zongedroogde tomaten fijn
- Snij de rest van de olijven in fijne ringetjes
- Garneer de borden met de raketsla, de witloofblaadjes, de rest van de zongedroogde tomaten en de olijven
- Schik de Serranorolletjes schuin op de salade
- Maak op de randen van het bord een kruidenrandje met een draai uit de pepermolen en versier verder met de Balsamico-crème
- Serveer met het gebakken ciabatta brood