Slaatje van gerookte forel op z'n Normandisch

(Dit recept is voor vier personen)
  • Slaatje van gerookte forel op z'n Normandisch

Opmerking en tips

Tip : gebruik bij deze salade enkel de Granny Schmittappel

Ingrediƫnten

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snij deze in dobbelsteentjes van 1 centimeter
  • Kook deze beetgaar in 1/4 liter gezouten water met daaraan 2 eetlepels witte wijnazijn aan toegevoegd
  • Maak de gebonden vinaigrette
  • Snij de forelfilets in stukjes van 1 centimeter op 1 centimeter
  • Schil de appel en ontdoe deze van het klokhuis en snij deze in brunoise van 1/2 centimeter
  • Doe alles in een mengkom en kruid af met peper en zout
  • Overgiet de salade met 1/3 van de gebonden vinaigrette en meng alles luchtig onder elkaar
  • Maak op een bord een kring van de salade en leg in het midden wat van de Normandische salade
  • Bestrooi met de grijze garnalen
  • Maak een roosje uit de schil van de tomaten
  • Versier het bord met een roosje, enkele lekjes vinaigrette en enkele draaien van de pepermolen
  • Serveer met stokbrood