Opmerking en tips
Tip : gebruik bij deze salade enkel de Granny Schmittappel
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 2 vastkokende aardappelen
- Witte wijnazijn of gewone azijn
- Gebonden vinaigrette
- 2 gerookte forelfilets
- 50 gram grijze garnalen
- 1 kleine Granny Schmittappel
- 150 gram veldsla
- 4 tomaten
- Peper van de molen
- Stokbrood
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij deze in dobbelsteentjes van 1 centimeter
- Kook deze beetgaar in 1/4 liter gezouten water met daaraan 2 eetlepels witte wijnazijn aan toegevoegd
- Maak de gebonden vinaigrette
- Snij de forelfilets in stukjes van 1 centimeter op 1 centimeter
- Schil de appel en ontdoe deze van het klokhuis en snij deze in brunoise van 1/2 centimeter
- Doe alles in een mengkom en kruid af met peper en zout
- Overgiet de salade met 1/3 van de gebonden vinaigrette en meng alles luchtig onder elkaar
- Maak op een bord een kring van de salade en leg in het midden wat van de Normandische salade
- Bestrooi met de grijze garnalen
- Maak een roosje uit de schil van de tomaten
- Versier het bord met een roosje, enkele lekjes vinaigrette en enkele draaien van de pepermolen
- Serveer met stokbrood