Ajuinsoep met kaas onder bladerdeegkorst

(Dit recept is voor vier personen)
  • Ajuinsoep met kaas onder bladerdeegkorst
  • Ajuinsoep met kaas onder bladerdeegkorst
  • Ajuinsoep met kaas onder bladerdeegkorst
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 1 en 1/2 liter kippenbouillon ( 2 bouillonblokjes )
  • 750 gram ajuin
  • boter
  • peper en zout
  • 50 gram gemalen kaas
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eigeel

Bereiding

  • Snij de ajuin in fijne halve ringen
  • Bak de ajuin lichtbruin in boter ( in een soeppot )
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat op een zacht vuurtje gaar koken
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Laat de soep afkoelen ( of minstens lauw worden )
  • Schep in individuele kommetjes ( bijvoorbeeld leeuwenkopjes )
  • Bestrooi de soep met de gemalen kaas
  • Bedek met een plakje bladerdeeg
  • Maak een dorure en strijk daarmee het bladerdeeg in
  • Zet de kopjes in een voorverwarmde oven van 180° C tot het bladerdeeg mooi goudbruin is gebakken

Download en print de PDF-versie van dit recept: