Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 1 en 1/2 liter kippenbouillon ( 2 bouillonblokjes )
- 750 gram ajuin
- boter
- peper en zout
- 50 gram gemalen kaas
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 eigeel
Bereiding
- Snij de ajuin in fijne halve ringen
- Bak de ajuin lichtbruin in boter ( in een soeppot )
- Voeg de kippenbouillon toe en laat op een zacht vuurtje gaar koken
- Breng op smaak met peper en zout
- Laat de soep afkoelen ( of minstens lauw worden )
- Schep in individuele kommetjes ( bijvoorbeeld leeuwenkopjes )
- Bestrooi de soep met de gemalen kaas
- Bedek met een plakje bladerdeeg
- Maak een dorure en strijk daarmee het bladerdeeg in
- Zet de kopjes in een voorverwarmde oven van 180° C tot het bladerdeeg mooi goudbruin is gebakken