Balletjes met gestoofd witloof en ovenpatatjes
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Tip : wij deze er voor de smaak een klein beetje currypoeder bij
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 600 gram gehakt naar keuze
- 1 kilogram witloof
- 800 gram aardappelen
- 2,5 deciliter water
- 1 eierdooier
- 6 eetlepels paneermeel
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 kippenbouillonblokje
- Peper en zout
- Currypoeder ( naar eigen smaak )
Bereiding
- Verwijder de harde kern van het witloof en snij het witloof in grove stukken van ongeveer 3 centimeter
- Was de aardappelen goed schoon onder koud water en snij deze in de lengte in 4 stukken
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Verdeel de in stukken gesneden aardappelen over een bakplaat en besprenkel deze met wat olijfolie en kruid af met peper en zout. Bak deze gedurende ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven
- Meng intussen het gehakt met het paneermeel en de eierdooier en rol hiervan balletjes zo groot als een pingpongballetje
- Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin en haal deze dan uit de pan en houd deze warm
- Stoof in dezelfde pan ( met wat extra olijfolie ) het witloof aan gedurende ongeveer 6 minuten
- Voeg de balletjes toe aan het witloof en overgiet met het water en verkruimel er het bouillonblokje over
- Dek de pan af en laat nog ongeveer 15 minuten verder stoven op een zacht vuur
- Serveer de ovengebakken patatjes met het witloof en de balletjes