Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
Bereiding
- Breek van elk stronkje witloof enkele blaadjes af en hou deze opzij. Verwijder de harde kern van het witloof en snij de stronkjes in fijne reepjes.
- Smet de boter in een pan en voeg het fijngesneden witloof toe.Roerbak dit vijf minuten en kruid af met peper en zout.
- Snij ondertussen de rest van de witloofblaadjes in fijne reepjes en hak de walnoten grof.
- Meng de rucola met de fijne witloofreepjes en de walnoten in een kom.
- Meng in een apart kommetje de extra vierge olijfolie, de witte wijn azijn, de honing en de mosterd. Kruid af met peper en zout en zet even opzij.
- Meng de gestoofde witloof met de gratinkaas en de hamblokjes.
- Verdeel de vulling over de tortilla's en vouw ze dubbel en duw deze goed aan.
- Verhit een antikleefpan ( zonder vetstof ) op een matig vuur en leg er twee dubbelgevouwen quesadilla's in. Draai deze voorzichtig om na drie minuten en laat opnieuw drie minuten bakken. Schep deze uit de pan en bak de rest van de quesadilla's op dezelfde manier.
- Snij de quesadilla's in driehoekjes. Meng de dressing door de sla.
- Verdeel de quesadilla's en de salade over de borden en serveer.