Briochebrood

(Dit recept is voor één persoon)
  • Briochebrood

Opmerking en tips

Met dit recept kan je drie kleine briochebroodjes maken

Ingrediënten

  • 1 kilogram witte bloem
  • broodverbeteraar ( te verkrijgen bij Aveve ) ( kan eventueel toegevoegd worden )
  • 40 gram gist
  • 4 1/2 deciliter lauwe melk
  • 1 koffielepel zout
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 150 gram vetstof
  • 1 eierdooier ( dorure )
  • water ( dorure )

Bereiding

  • Leg de bloem ( en eventueel de broodverbeteraar ) op een proper werkvlak of in een kom
  • Maak een kuiltje in het midden van de bloem
  • Strooi het zout en de suiker over de rand van de bloem
  • Los de gist op in de lauwe melk
  • Klop de eieren tot een homogene massa
  • Giet de lauwe melk, de boter en de geklopte eieren in het kuiltje van de bloem
  • Meng voorzichtig ( beetje bij beetje ) de bloem bij de melk en het ei
  • Kneed het deed tot een mooie elastische massa ( het werkvlak bestuiven met bloem )
  • Laat het deeg rijzen gedurende 25 minuten op een warme tochtvrije plaats onder een handdoek
  • Kneed het deeg nogmaals kort
  • Verdeel de deegbol in 3 en deze dan nogmaals in 3 ( zodat je negen bolletjes bekomt )
  • Maak van elk bolletje een langwerpige deegworst en vlecht deze per 3
  • Laat nogmaals rijzen gedurende 20 minuten ( op een ingevette met bloem bestoven bakplaat )
  • Bestrijk de broden met de dorure
  • Bak het brood gedurende ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175° C