Broccolisoepje met gerookte zalm

(Dit recept is voor vier personen)
  • Broccolisoepje met gerookte zalm

Opmerking en tips

Gebruik 1 liter water voor 2 kippenbouillonblokjes.

Na het zeer fijn mixen van de soep deze nog vijf minuutjes laten doorkoken

Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 1 ajuin
  • 1/2 staaf prei
  • vetstof ( boter )
  • 250 gram broccoli
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/2 deciliter room
  • 50 gram gerookte zalm
  • bieslook

Bereiding

  • Pel de ajuin en snij deze fijn
  • Was de prei en snij deze fijn ( gebruik enkel het witte en het lichtgroene deel )
  • Stoof de ajuin en de prei glazig in vetstof
  • Bevochtig met de kippenbouillon en breng aan de kook onder deksel
  • Spoel de broccoli en snij er de roosjes af - hou de roosjes apart
  • Snij de dikke stelen van de broccoli fijn ( tegen de draad van de broccoli in )
  • Voeg de fijn gesneden dikke stelen van de broccoli toe als de kippenbouillon kookt - laat 5 minuten koken
  • Voeg er dan de broccoliroosjes aan toe en laat ook deze gaar koken
  • Mix de soep zeer fijn
  • Laat de soep nog even doorkoken en breng op smaak met peper en zout
  • Snij de gerookte zalm in fijne reepjes
  • Snij de bieslook zeer fijn
  • Klop de room half op
  • Schenk de soep in de voorverwarmde borden
  • Leg hierop een lepel opgeklopte room
  • Leg de reepjes gerookte zalm op de room
  • Bestrooi met de fijn gesneden bieslook