Opmerking en tips
Gebruik 1 liter water voor 2 kippenbouillonblokjes.
Na het zeer fijn mixen van de soep deze nog vijf minuutjes laten doorkoken
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
Bereiding
- Pel de ajuin en snij deze fijn
- Was de prei en snij deze fijn ( gebruik enkel het witte en het lichtgroene deel )
- Stoof de ajuin en de prei glazig in vetstof
- Bevochtig met de kippenbouillon en breng aan de kook onder deksel
- Spoel de broccoli en snij er de roosjes af - hou de roosjes apart
- Snij de dikke stelen van de broccoli fijn ( tegen de draad van de broccoli in )
- Voeg de fijn gesneden dikke stelen van de broccoli toe als de kippenbouillon kookt - laat 5 minuten koken
- Voeg er dan de broccoliroosjes aan toe en laat ook deze gaar koken
- Mix de soep zeer fijn
- Laat de soep nog even doorkoken en breng op smaak met peper en zout
- Snij de gerookte zalm in fijne reepjes
- Snij de bieslook zeer fijn
- Klop de room half op
- Schenk de soep in de voorverwarmde borden
- Leg hierop een lepel opgeklopte room
- Leg de reepjes gerookte zalm op de room
- Bestrooi met de fijn gesneden bieslook