Carpaccio van gerookt zalmhaasje met mierikswortel

(Dit recept is voor zestien personen)
  • Carpaccio van gerookt zalmhaasje met mierikswortel
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 1 gerookt zalmhaasje
  • olijfolie, peper en zout
  • gedroogde oregano en basilicum
  • zwarte peper van de molen
  • 200 gram zure room
  • 50 gram geraspte mierikswortel
  • 1 limoen
  • verse dille
  • half gedroogde kersttomaatjes

Bereiding

  • Wrijf de zalm in met de olijfolie en bestrooi met de peper, de gedroogde oregano en basilicum en druk de kruiden goed in de zalm
  • Wikkel in een plastiekfolie en plaats een uurtje in de koelkast
  • Maak ondertussen een dressing van de zure room, de mierikswortel, de limoen ( enkel het schaafsel gebruiken ) en peper en zout
  • Snij de zalm in plakjes met een vlijmscherp mes en leg dit op een aperitiefbordje en besprenkel met wat olijfolie
  • Leg er een beetje zure room, wat dillepluksels en een gedroogd tomaatje op