Carpaccio van gerookt zalmhaasje met mierikswortel
(Dit recept is voor zestien personen)
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 1 gerookt zalmhaasje
- olijfolie, peper en zout
- gedroogde oregano en basilicum
- zwarte peper van de molen
- 200 gram zure room
- 50 gram geraspte mierikswortel
- 1 limoen
- verse dille
- half gedroogde kersttomaatjes
Bereiding
- Wrijf de zalm in met de olijfolie en bestrooi met de peper, de gedroogde oregano en basilicum en druk de kruiden goed in de zalm
- Wikkel in een plastiekfolie en plaats een uurtje in de koelkast
- Maak ondertussen een dressing van de zure room, de mierikswortel, de limoen ( enkel het schaafsel gebruiken ) en peper en zout
- Snij de zalm in plakjes met een vlijmscherp mes en leg dit op een aperitiefbordje en besprenkel met wat olijfolie
- Leg er een beetje zure room, wat dillepluksels en een gedroogd tomaatje op