Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 7 eieren
- 230 gram suiker
- 7 deciliter room van 40% vetgehalte
- 420 gram fondantchocolade
- 2 deciliter room van 40% vetgehalte
- 1 eetlepel bloemsuiker
- chocoladeschaafsel
Bereiding
- Smelt de fondantchocolade au-bain-marie ( 37° C ) tot een gladde glanzende massa ( of op een laag wattage in de microgolfoven ) - roer regelmatig om
- Doe de eiwitten in een zéér goed ontvette ( inox ) grote kom
- Doe het eigeel in een klein kommetje
- Klop de eiwitten eerst met een snuifje zout stijf - voeg de suiker toe en klop verder tot een zéér stijve massa
- Klop de room ( ongesuikerd stijf )
- Voeg alle ingrediënten ( het eiwit, de room, het eigeel en de chocolade ) samen in één grote pot met als laatste ingrediënt de chocolade
- Meng alles luchtig om
- Spuit de chocolademousse in glazen coupes en versier met de slagroom en de chocoladeschaafsels