Chocolademousse

(Dit recept is voor vier personen)
  • Chocolademousse
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • 230 gram suiker
  • 7 deciliter room van 40% vetgehalte
  • 420 gram fondantchocolade
  • 2 deciliter room van 40% vetgehalte
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • chocoladeschaafsel

Bereiding

  • Smelt de fondantchocolade au-bain-marie ( 37° C ) tot een gladde glanzende massa ( of op een laag wattage in de microgolfoven ) - roer regelmatig om
  • Doe de eiwitten in een zéér goed ontvette ( inox ) grote kom
  • Doe het eigeel in een klein kommetje
  • Klop de eiwitten eerst met een snuifje zout stijf - voeg de suiker toe en klop verder tot een zéér stijve massa
  • Klop de room ( ongesuikerd stijf )
  • Voeg alle ingrediënten ( het eiwit, de room, het eigeel en de chocolade ) samen in één grote pot met als laatste ingrediënt de chocolade
  • Meng alles luchtig om
  • Spuit de chocolademousse in glazen coupes en versier met de slagroom en de chocoladeschaafsels