Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 500 gram volle melk
- 250 gram room ( 40% )
- 155 gram fondant chocolade
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 mespuntje vanille-extract
- 7 eierdooiers of 140 gram eigeel
Bereiding
- Doe het vanille-extract in de melk, voeg de room toe en breng aan de kook
- Smelt in het melk-roommengsel de stukjes chocolade
- Roer de eierdooiers los met de suiker
- Giet 1/3 van de warme chocolademelk op het eimengsel en roer alles goed onder elkaar
- Giet de rest van de melk er al roerend bij
- Roer alles op een zeer laag vuurtje tot een gladde en mooi gebonden saus
- Giet daarna de saus onmiddellijk in een koude kom zodat het warmteproces onmiddellijk stopt
- Koel het chocolademengsel af en zet het liefste gedurende 1 nacht in de koelkast
- Draai het ijs in de ijsmachine