Chocoladeroomijs

(Dit recept is voor één persoon)
  • Chocoladeroomijs
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 500 gram volle melk
  • 250 gram room ( 40% )
  • 155 gram fondant chocolade
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 mespuntje vanille-extract
  • 7 eierdooiers of 140 gram eigeel

Bereiding

  • Doe het vanille-extract in de melk, voeg de room toe en breng aan de kook
  • Smelt in het melk-roommengsel de stukjes chocolade
  • Roer de eierdooiers los met de suiker
  • Giet 1/3 van de warme chocolademelk op het eimengsel en roer alles goed onder elkaar
  • Giet de rest van de melk er al roerend bij
  • Roer alles op een zeer laag vuurtje tot een gladde en mooi gebonden saus
  • Giet daarna de saus onmiddellijk in een koude kom zodat het warmteproces onmiddellijk stopt
  • Koel het chocolademengsel af en zet het liefste gedurende 1 nacht in de koelkast
  • Draai het ijs in de ijsmachine