Chocomousse Royale ( met rum )

(Dit recept is voor vier personen)
  • Chocomousse Royale ( met rum )

Opmerking en tips

Het scheutje rum geeft een extraatje aan je dessert : een luchtige mousse met een volle smaak

Let wel op dat de kindjes hier het beste niet van mee-eten

 
 
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 200 gram fondantchocolade
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels poedersuiker ( = bloemsuiker )
  • 200 milliliter room 40 %
  • 2 eetlepels melk
  • 1 à 1,5 eetlepels rum ( naar eigen keuze )
  • 4 eiwitten
 
 

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain-marie samen met de melk
  • Meng de eierdooier met de rum, de poedersuiker en de gesmolten chocolade
  • Klop de eiwitten stijf
  • Klop de room stijf
  • Spatel de slagroom en het eiwit onder elkaar en daarna het chocolademengsel
  • Verdeel de mousse over de glazen
  • Zet ze koel en laat minstens één uur opstijven