Daging sapi lombok ( Surinaams aperitiefhapje )
(Dit recept is voor zestien personen)
Opmerking en tips
Opgelet : dit recept kan eveneens gebruikt worden als hoofdgerecht. De hoeveelheden zijn hier berekend voor zestien personen om te geven als een aperitefhapje
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 1/2 kilogram malse biefstuk
- zonnebloemolie
- 1 rood pepertje
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel suiker
- 1/4 theelepel zout
- 5 eetlepels ketjap ( zoete sojasaus )
- 1 bussel lente-uitjes
- 3 zoete puntpaprika's
- 100 gram soyascheuten
Bereiding
- Snij de biefstukken in reepjes van ongeveer 0,5 centimeter
- Verwijder het zaad uit de peper en snij deze samen met de look fijn en meng dit met de suiker, het zout en de ketjap
- Laat het vlees marineren in dit mengsel gedurende ongeveer 1 uur
- Snij de zoete puntpaprika en de lente-uitjes fijn en meng deze met de soyascheuten
- Bak of wok het vlees kort en krachtig in de olie en verdeel over aperitiefschaaltjes
- Bak of wok de groenten kort en krachtig en kruid met de soyasaus en de zwarte peper van de molen
- Verdeel de groenten eveneens over de schaaltjes en serveer warm