Eclairs met pasteibakkersroom

(Dit recept is voor zes personen)
  • Eclairs
  • Eclairs

Ingrediënten

  • 250 milliliter water
  • 100 gram margarine ( goede boter )
  • 150 gram zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bloemsuiker

Bereiding

  • Maak de pasteibakkersroom.
  • Kook het water samen met de boter en de suiker.
  • Voeg al roerend met een spatel de bloem toe ( de pot moet op het vuur staan maar op een laag pitje ).
  • Kook al roerend tot het deeg een bol vormt en laat het deeg al roerend nog efkes drogen op het vuur.
  • Neem de pan van het vuur en roer er één voor één de gehele eieren door zonder deze eerst op te kloppen.
  • Klop het deeg gedurende 2 minuten nog met een elektrische klopper.
  • Neem een bakplaat, strijk deze in met de boter en de bloem ( of gebruik een bakpapier ) en spuit hierop het deeg ( in bolletjes of in lange repen - naar keuze ).
  • Bak de bolletjes of de lange repen gedurende ongeveer 25 minuten in de oven op 180° C.
  • Laat de eclairs nadien nog een half uurtje uitdrogen op 130° C.
  • Opgelet : doe de oven gedurende het bakken van de eclairs nooit open !!!
  • Vul de eclairs met de ( volledig afgekoelde )  pasteibakkersroom ( maak een gaatje in de eclairs en vul deze op met een spuitzak ) en bestrijk met de chocolade glaceren