Ingrediënten
- 250 milliliter water
- 100 gram margarine ( goede boter )
- 150 gram zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 1 eetlepel bloemsuiker
Bereiding
- Maak de pasteibakkersroom.
- Kook het water samen met de boter en de suiker.
- Voeg al roerend met een spatel de bloem toe ( de pot moet op het vuur staan maar op een laag pitje ).
- Kook al roerend tot het deeg een bol vormt en laat het deeg al roerend nog efkes drogen op het vuur.
- Neem de pan van het vuur en roer er één voor één de gehele eieren door zonder deze eerst op te kloppen.
- Klop het deeg gedurende 2 minuten nog met een elektrische klopper.
- Neem een bakplaat, strijk deze in met de boter en de bloem ( of gebruik een bakpapier ) en spuit hierop het deeg ( in bolletjes of in lange repen - naar keuze ).
- Bak de bolletjes of de lange repen gedurende ongeveer 25 minuten in de oven op 180° C.
- Laat de eclairs nadien nog een half uurtje uitdrogen op 130° C.
- Opgelet : doe de oven gedurende het bakken van de eclairs nooit open !!!
- Vul de eclairs met de ( volledig afgekoelde ) pasteibakkersroom ( maak een gaatje in de eclairs en vul deze op met een spuitzak ) en bestrijk met de chocolade glaceren