Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 1 staaf prei
- 1/4 groene selder
- 3 ajuinen
- boter
- peper en zout
- 250 gram spliterwten ( halve erwten )
- 2,5 liter bouillon ( 5 blokjes kippenbouillon )
- 50 gram gerookt spek
- 100 gram rookworst
- toastbrood
Bereiding
- Maak de groenten schoon en snij ze fijn
- Fruit de groenten in een weinig vetstof tot ze glazig zijn
- Voeg de bouillon en de spliterwten toe en breng aan de kook
- Laat de soep ongeveer 20 minuten koken
- Mix de soep zeer fijn en breng op smaak met peper en zout
Garnituur
- Snij het spek in fijne stukjes en bak deze aan
- Versnij de rookworst in kleine stukjes
- Ontkorst het toastbrood en snij deze in kleine blokjes, smelt in een pan de boter en bak de broodkorstjes goudbruin