Erwtensoep met spek en rookworst

(Dit recept is voor vier personen)
  • Erwtensoep
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 1 staaf prei
  • 1/4 groene selder
  • 3 ajuinen
  • boter
  • peper en zout
  • 250 gram spliterwten ( halve erwten )
  • 2,5 liter bouillon ( 5 blokjes kippenbouillon )
  • 50 gram gerookt spek
  • 100 gram rookworst
  • toastbrood

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snij ze fijn
  • Fruit de groenten in een weinig vetstof tot ze glazig zijn
  • Voeg de bouillon en de spliterwten toe en breng aan de kook
  • Laat de soep ongeveer 20 minuten koken
  • Mix de soep zeer fijn en breng op smaak met peper en zout

Garnituur

  • Snij het spek in fijne stukjes en bak deze aan
  • Versnij de rookworst in kleine stukjes
  • Ontkorst het toastbrood en snij deze in kleine blokjes, smelt in een pan de boter en bak de broodkorstjes goudbruin