Franse slasoep met kruidenkaas

(Dit recept is voor vier personen)
  • Franse slasoep met kruidenkaas

Opmerking en tips

De roux wordt hier gemaakt met 10 gram boter en 20 gram bloem

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

Bereiding

  • Was de sla grondig en zwier deze uit ( gooi niets van de krop weg ! )
  • Maak de roux
  • Ontkorst het toastbrood en snij deze in kleine blokjes, smelt in een pan de boter en bak de broodkorstjes goudbruin
  • Stoof de fijngesneden ajuin glazig
  • Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook en laat deze vijf minuten doorkoken
  • Voeg de sla, de roux en de kruidenkaas toe
  • Mix de soep onmiddellijk na het toevoegen van de boven genoemde ingrediënten zéér fijn ( kan enkele minuten duren )
  • Laat daarna de soep nog enkele seconden doorkoken ( niet te lang want dan vergaat de mooie groene kleur van de soep )
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Dien de soep warm op met de broodkorstjes ( eventueel er apart bijgeven )

Download en print de PDF-versie van dit recept: