Opmerking en tips
De roux wordt hier gemaakt met 10 gram boter en 20 gram bloem
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 2 ajuinen
- 1 krop sla
- 1,25 liter kippenbouillon ( = 3 blokjes )
- Roux
- 150 gram kruidenkaas
- 4 sneden toastbrood
- Boter
- Peper en zout
Bereiding
- Was de sla grondig en zwier deze uit ( gooi niets van de krop weg ! )
- Maak de roux
- Ontkorst het toastbrood en snij deze in kleine blokjes, smelt in een pan de boter en bak de broodkorstjes goudbruin
- Stoof de fijngesneden ajuin glazig
- Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook en laat deze vijf minuten doorkoken
- Voeg de sla, de roux en de kruidenkaas toe
- Mix de soep onmiddellijk na het toevoegen van de boven genoemde ingrediënten zéér fijn ( kan enkele minuten duren )
- Laat daarna de soep nog enkele seconden doorkoken ( niet te lang want dan vergaat de mooie groene kleur van de soep )
- Breng op smaak met peper en zout
- Dien de soep warm op met de broodkorstjes ( eventueel er apart bijgeven )