Gazpacho van tomaat

(Dit recept is voor zestien personen)
  • Gazpacho van tomaat

Opmerking en tips

Je kan van dit gerecht een vegetarisch gerechtje maken door de kippenbouillon te vervangen door groentenbouillon

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 5 zeer rijpe trostomaten
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 kleine sjalot
  • 1/2 komkommer
  • 2 rode paprika's
  • 3 deciliter kippenbouillon ( = 1 blokje )
  • 6 eetlepels sherry azijn
  • peper en zout
  • 3 eetlepels fijne olijfolie
  • tabasco
  • 16 bamboestokjes
  • 16 bolletjes mozarella
  • 16 olijven
  • 16 kerstomaten

Bereiding

  • Zet de aperitieftasjes in de diepvriezer of op een zeer koude plaats
  • Emondeer de tomaten, reinig de look en de sjalot
  • Schil de komkommer en reinig de paprika's
  • Doe alle gereinigde ingrediënten alsmede het bouillonblokje in een blender en mix uitermate fijn
  • Breng op smaak met de sherry azijn, peper en zout, enkele druppeltjes tabasco en de olijfolie
  • Laat alles goed koelen
  • Maak ondertussen de bamboestokjes met een bolletje mozarella, een olijf en een kerstomaat
  • Schenk het mengsel in een ijskoud aperitiefglaasje en werk af met het bamboestokje