Opmerking en tips
Je kan van dit gerecht een vegetarisch gerechtje maken door de kippenbouillon te vervangen door groentenbouillon
Ingrediënten
- 5 zeer rijpe trostomaten
- 1 klein teentje knoflook
- 1 kleine sjalot
- 1/2 komkommer
- 2 rode paprika's
- 3 deciliter kippenbouillon ( = 1 blokje )
- 6 eetlepels sherry azijn
- peper en zout
- 3 eetlepels fijne olijfolie
- tabasco
- 16 bamboestokjes
- 16 bolletjes mozarella
- 16 olijven
- 16 kerstomaten
Bereiding
- Zet de aperitieftasjes in de diepvriezer of op een zeer koude plaats
- Emondeer de tomaten, reinig de look en de sjalot
- Schil de komkommer en reinig de paprika's
- Doe alle gereinigde ingrediënten alsmede het bouillonblokje in een blender en mix uitermate fijn
- Breng op smaak met de sherry azijn, peper en zout, enkele druppeltjes tabasco en de olijfolie
- Laat alles goed koelen
- Maak ondertussen de bamboestokjes met een bolletje mozarella, een olijf en een kerstomaat
- Schenk het mengsel in een ijskoud aperitiefglaasje en werk af met het bamboestokje