Gebakken ananasblokjes met rum en frambozensorbet

(Dit recept is voor vier personen)
  • Gebakken ananasblokjes met rum en frambozensorbet
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 1/4 verse ananas
  • melkerijboter
  • 2 eetlepels acacia honing
  • sinaasappelsap van 2 sinaasappelen
  • 2 eetlepels rum
  • maïzena express
  • frambozensorbet
  • rode vruchten ( naar keuze )
  • 4 muntblaadjes
  • bloemsuiker

Bereiding

  • Schil de ananas en verwijder het harde gedeelte
  • Snij de ananas in blokjes
  • Pers de 2 sinaasappelen en laat het sap kort inkoken met de honing en de rum
  • Laat de melkerijboter smelten in een pan en bak de ananasblokjes zeer kort
  • Haal de ananas uit de pan en leg in diepe borden
  • Blus de pan met het ingekookte sinaasappelsap
  • Bind lichtjes met de maïzena express
  • Giet de saus op de ananas
  • Schep een bolletje frambozensorbet in het midden van de ananas
  • Bestrooi de randen van het bord met de bloemsuiker
  • Werk af met de rode vruchten en een muntblaadje