Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 1 kilogram Jumbo mosselen
- 150 gram boter
- 1 sjalot
- 3 teentjes look ( zo groot mogelijk )
- cayennepeper
- 2 eetlepels peterselie
- 50 gram gemalen emmentaler
Bereiding
Mosselen :
- Reinig de mosselen en doe ze in een kookpot met enkele draaien van de pepermolen
- Laat de mosselen op een heet vuur en dit onder deksel open gaan
- Maak de mosselen los van de schelp en leg telkens 1 mosseltje in de schelp
Lookboter :
- Breng de boter op kamertemperatuur ( zeker niet laten smelten )
- Snij de sjalot zeer fijn
- Snij de look zeer fijn
- Hak de peterselie fijn
- Meng alle ingrediƫnten onder de malse boter
- Breng op smaak met peper en zout en de cayennepeper
Afwerking :
- Strijk op elk mosseltje een beetje lookboter
- Schik de mosselschelpen in een vuurvast schaaltje per persoon
- Hak de gemalen emmentaler zeer fijn en strooi er een klein beetje over
- Laat kort gratineren in de oven