Gegratineerde Zeeuwse Mosselen in lookboter

(Dit recept is voor zestien personen)
  • Gegratineerde Zeeuwse Mosselen in lookboter
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

Bereiding

Mosselen :

  • Reinig de mosselen en doe ze in een kookpot met enkele draaien van de pepermolen
  • Laat de mosselen op een heet vuur en dit onder deksel open gaan
  • Maak de mosselen los van de schelp en leg telkens 1 mosseltje in de schelp

Lookboter :

  • Breng de boter op kamertemperatuur ( zeker niet laten smelten )
  • Snij de sjalot zeer fijn
  • Snij de look zeer fijn
  • Hak de peterselie fijn
  • Meng alle ingrediĆ«nten onder de malse boter
  • Breng op smaak met peper en zout en de cayennepeper

Afwerking :

  • Strijk op elk mosseltje een beetje lookboter
  • Schik de mosselschelpen in een vuurvast schaaltje per persoon
  • Hak de gemalen emmentaler zeer fijn en strooi er een klein beetje over
  • Laat kort gratineren in de oven

Download en print de PDF-versie van dit recept: