Ingrediënten
- 600 milliliter slagroom
- 5 eierdooiers
- 115 gram fijne kristalsuiker
- Maltesers ( naar eigen zin toe te voegen )
Bereiding
- Verwarm de slagroom tot deze gaat koken en laat hem daarna iets afkoelen
- Klop de eierdooiers samen met de suiker in een grote hittebestendige kom tot een dik en romig mengsel ontstaat en klop er de iets afgekoelde slagroom door
- Plaats de kom boven een pan zacht kokend water ( de kom mag het water niet raken )
- Blijf deze mengeling roeren tot een laagje ervan aan de achterkant van de lepel blijft hangen
- Haal deze mengeling van de pan met kokend water en laat afkoelen ( het beste is een nachtje in de koelkast laten staan )
- Giet deze mengeling in de ijsmachine en laat deze draaien tot het ijs de juiste dikte bekomen heeft
- Maak de Maltesers fijn ( niet te fijn zodat je deze toch nog goed kan smaken ) en voeg deze naar het einde toe bij de ijsmengeling en laat nog efkes meedraaien