Gelato met stukjes Maltesers

(Dit recept is voor één persoon)
  • Gelato met stukjes Maltesers
  • Gelato met stukjes Maltesers

Ingrediënten

  • 600 milliliter slagroom
  • 5 eierdooiers
  • 115 gram fijne kristalsuiker
  • Maltesers ( naar eigen zin toe te voegen )

Bereiding

  • Verwarm de slagroom tot deze gaat koken en laat hem daarna iets afkoelen
  • Klop de eierdooiers samen met de suiker in een grote hittebestendige kom tot een dik en romig mengsel ontstaat en klop er de iets afgekoelde slagroom door
  • Plaats de kom boven een pan zacht kokend water ( de kom mag het water niet raken )
  • Blijf deze mengeling roeren tot een laagje ervan aan de achterkant van de lepel blijft hangen
  • Haal deze mengeling van de pan met kokend water en laat afkoelen ( het beste is een nachtje in de koelkast laten staan )
  • Giet deze mengeling in de ijsmachine en laat deze draaien tot het ijs de juiste dikte bekomen heeft
  • Maak de Maltesers fijn ( niet te fijn zodat je deze toch nog goed kan smaken ) en voeg deze naar het einde toe bij de ijsmengeling en laat nog efkes meedraaien