Gemarineerde gerookte zalm met groene aspergepunten
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Dit gerecht kan eventueel tevens als voorgerecht gebruikt worden.
Dan kan je wat raketsla toevoegen en dit serveren met een verse toast ( toastbrood ).
Wanneer dit opgediend wordt als voorgerecht kan men een volledige asperge gebruiken.
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 12 groene aspergepunten
- 4 plakjes gerookte zalm
- 1/2 limoen
- olijfolie - dille - peper van de molen
- 1 deciliter Griekse yoghurt
- 1 koffielepel vloeibare honing
- olijfolie - witte wijnazijn
- bieslook
- paprikapoeder
Bereiding
- Kook de groene aspergepunten beetgaar in kokend gezouten water ( maximum twee minuten ) en verfris deze in koud water
- Leg de plakjes gerookte zalm op een bord en besprenkel deze met het limoensap en wat olijfolie
- Kruid de zalm bij met dille en peper van de molen en laat even marineren
- Breng de yoghurt op smaak met de vloeibare honing, wat olijfolie, de witte wijnazijn en de fijngesneden bieslook en kruid af met peper en zout
- Leg de asperges op het aperitiefbordje
- Leg een plakje zalm aan de voet van de asperges
- Maak onderaan het bordje een spiegel van de dressing
- Maak een kruidenrandje op het bordje ( peper van de molen en het paprikapoeder )