Gemarineerde mosseltjes met een slaatje van zeekraal
(Dit recept is voor vier personen)
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 750 gram Jumbo mosselen
- 1/2 deciliter olijfolie
- 1 deciliter zonnebloemolie
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1/4 groene en 1/4 gele en 1/4 rode paprika
- 1 eetlepel gember
- 2 lente-uitjes
- 2 eetlepels Balsamico-azijn
- 100 gram zeekraal
- 50 gram grijze gepelde garnalen
- 4 kerstomaatjes
- Peper en zout
- Stokbrood
Bereiding
- Reinig de mosselen en breng ze aan de kook op een hoog vuur. Als de mosselen klaar zijn laat deze dan snel afkoelen en leg alle mosselen in 1 kant van de schelp
- Snij de sjalot en de look zeer fijn
- Snij de lente-uitjes fijn
- Snij de paprika's in kleine blokjes
- Maak de zonnebloemolie samen met de olijfolie heet en voeg er de sjalot, de paprika's, de look en de gember aan toe en haal quasi onmiddellijk van het vuur
- Laat dit alles snel afkoelen en breng op smaak met peper en zout en de Balsamico-azijn en voeg er de lente-uitjes aan toe
- Reinig de zeekraal en kook deze in kokend maar ongezouten water beetgaar en verfris deze dan onmiddellijk onder koud water ( maximum 1 minuut om de groene kleur te behouden )
- Snij de kerstomaatjes in kleine blokjes
- Leg de mosseltjes in de schelp rondom in een diep bord en voeg aan elke mosselschelp een lepeltje vinaigrette toe
- Maak in het midden van het bord een slaatje van de zeekraal, de grijze garnalen en de versneden kerstomaatjes
- Serveer dit slaatje met een vers gebakken stokbrood