Gemarineerde mosseltjes met een slaatje van zeekraal

(Dit recept is voor vier personen)
  • Gemarineerde mosseltjes met een slaatje van zeekraal
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

Bereiding

  • Reinig de mosselen en breng ze aan de kook op een hoog vuur. Als de mosselen klaar zijn laat deze dan snel afkoelen en leg alle mosselen in 1 kant van de schelp
  • Snij de sjalot en de look zeer fijn
  • Snij de lente-uitjes fijn
  • Snij de paprika's in kleine blokjes
  • Maak de zonnebloemolie samen met de olijfolie heet en voeg er de sjalot, de paprika's, de look en de gember aan toe en haal quasi onmiddellijk van het vuur
  • Laat dit alles snel afkoelen en breng op smaak met peper en zout en de Balsamico-azijn en voeg er de lente-uitjes aan toe
  • Reinig de zeekraal en kook deze in kokend maar ongezouten water beetgaar en verfris deze dan onmiddellijk onder koud water ( maximum 1 minuut om de groene kleur te behouden )
  • Snij de kerstomaatjes in kleine blokjes
  • Leg de mosseltjes in de schelp rondom in een diep bord en voeg aan elke mosselschelp een lepeltje vinaigrette toe
  • Maak in het midden van het bord een slaatje van de zeekraal, de grijze garnalen en de versneden kerstomaatjes
  • Serveer dit slaatje met een vers gebakken stokbrood

Download en print de PDF-versie van dit recept: