Gevuld witloof met Geuze

(Dit recept is voor vier personen)
  • Gevuld witloof met Geuze
  • Gevuld witloof met Geuze
  • Gevuld witloof met Geuze

Opmerking en tips

Tip : serveer eventueel met aardappelpuree

 
 
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 8 middelmatige stronken witloof
  • 560 gram gehakt ( gebruik ongeveer 70 gram gehakt per witloofstronk ) naar keuze
  • 16 sneetjes gerookt spek
  • 2,5 deciliter Geuze ( of 1 flesje )
  • 1/2 eetlepel zachte mosterd
  • Instant sausbinder
  • 1 snuifje tijm ( mag ook gedroogde tijm zijn )
  • 1 Laurierblaadje
  • 250 milliliter room
  • Boter
  • Peper en zout
 
 

Bereiding

  • Snij de witloofstronken middendoor
  • Plooi elke helft wat open en vul deze met gehakt
  • Wikkel er twee sneetjes gerookt spek rond en dit met de uiteinden aan de onderkant zodat de witloofstronk zijn vorm behoudt
  • Maak zo 8 stronken en leg deze naast elkaar in een ingeboterde ovenschotel
  • Voeg hierbij de tijm en het Laurierblad toe en overgiet dit alles met de Geuze
  • Laat afgedekt afbakken in de voorverwarmde oven op 180° C gedurende ongeveer 35 à 40 minuten ( afhankelijk van de grootte van het witloof )
  • Haal de witloofstronken uit de schotel en hou deze warm
  • Giet het braadvocht door een zeef in een kookpan en schep het eventueel bovendrijvende vet weg
  • Breng het braadvocht aan de kook met de mosterd en de room en bind deze met de instant sausbinder tot je de gewenste dikte bekomen hebt