Gevuld witloof met Geuze
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Tip : serveer eventueel met aardappelpuree
Ingrediënten
- 8 middelmatige stronken witloof
- 560 gram gehakt ( gebruik ongeveer 70 gram gehakt per witloofstronk ) naar keuze
- 16 sneetjes gerookt spek
- 2,5 deciliter Geuze ( of 1 flesje )
- 1/2 eetlepel zachte mosterd
- Instant sausbinder
- 1 snuifje tijm ( mag ook gedroogde tijm zijn )
- 1 Laurierblaadje
- 250 milliliter room
- Boter
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de witloofstronken middendoor
- Plooi elke helft wat open en vul deze met gehakt
- Wikkel er twee sneetjes gerookt spek rond en dit met de uiteinden aan de onderkant zodat de witloofstronk zijn vorm behoudt
- Maak zo 8 stronken en leg deze naast elkaar in een ingeboterde ovenschotel
- Voeg hierbij de tijm en het Laurierblad toe en overgiet dit alles met de Geuze
- Laat afgedekt afbakken in de voorverwarmde oven op 180° C gedurende ongeveer 35 à 40 minuten ( afhankelijk van de grootte van het witloof )
- Haal de witloofstronken uit de schotel en hou deze warm
- Giet het braadvocht door een zeef in een kookpan en schep het eventueel bovendrijvende vet weg
- Breng het braadvocht aan de kook met de mosterd en de room en bind deze met de instant sausbinder tot je de gewenste dikte bekomen hebt