Gnocchi

(Dit recept is voor vier personen)
  • Gnocchi
  • Gnocchi

Ingrediƫnten

  • 1 kilogram aardappelen ( bloemaardappelen )
  • 1 ei
  • 300 gram bloem
  • Snuifje zout

Bereiding

  • Kook de aardappelen met schil 30 Ć  40 minuten gaar in gezouten water.
  • Giet de aardappelen af en schil deze onmiddellijk.
  • Haal de aardappelen door een passe-vite en schep de puree op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Meng de puree met de bloem, het ei en een snuifje zout.
  • Rol de puree in porties tot een slang met een diameter van ongeveer 2 centimeter.
  • Snij de rollen in stukken an ongeveer 2 centimeter en duw deze even aan met jouw duim zodat je kussentjes verkrijgt.
  • Breng een grote pot met water aan de kook en dompel de gnocchi onder.
  • Haal de gnocchi uit het water van zodra deze boven drijven.

Download en print de PDF-versie van dit recept: