Gnocchi met witloof en beenham en een lichte kaassaus
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Tip : als je van de saus proeft dien je een beetje de smaak van kip te proeven, indien dit nog niet zo is kan je er nog wat extra kippenbouillon aan toevoegen
Ingrediënten
- 500 gram gnocchi
- 500 gram witloof
- Sap van het witloof ( ongeveer 50 à 100 milliliter )
- 150 à 200 gram beenham in blokjes
- 100 gram gemalen kaas
- 100 milliliter water
- 400 milliliter room
- 1 koffielepel kippenbouillon
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de harde kern uit het witloof en snij het witloof in stukken
- Laat het witloof gedurende ongeveer 10 minuten stoven en voeg het water toe
- Giet het gestoofde witloof in een vergiet en bewaar het vrijgekomen vocht
- Snij de beenham in stukjes
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200° C
- Breng de room samen met het vocht van het witloof aan de kook en voeg de kippenbouillon toe
- Van zodra dit mengsel wat ingekookt is voeg je er wat gemalen kaas aan toe ( hou er wel nog wat apart voor de ovenschotel )
- Kook ondertussen de gnocchi gaar ( gaartijd zie verpakking )
- Giet de gnocchi af en meng er de hamblokjes en het witloof onder en overgiet met de saus en meng alles goed door elkaar
- Giet alles over in een ovenschotel en bestrooi met de rest van de gemalen kaas
- Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten ( indien je deze schotel van de dag ervoor gemaakt hebt zal de opwarming van deze schotel uiteraard wat langer duren )