Ingrediënten
- 200 gram bloem ( doppio zero of tipo 00 )
- 225 gram ricotta
- 2 eierdooiers
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Nootmuskaat
Bereiding
- Doe de bloem en de ricotta in een mengkom en voeg er de eierdooiers aan toe
- Rasp er de Parmezaanse kaas bij en kruid af met nootmuskaat, peper en zout
- Kneed het deeg tot je een mooie deegbal bekomen hebt ( je kan dit eventueel met de keukenrobot doen )
- Strooi wat bloem over het werkoppervlak en kneed het deeg nog even met de hand
- Verdeel het deeg in delen en rol die delen telkens tot een worst van ongeveer 2 centimeter dik
- Snij de worsten in hapklare stukken van ongeveer 1,5 centimeter
- Duw op elk stukje met een vork een ribbelpatroon langs één kant
- Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook
- Doe de gnocchi voorzichtig in het water en laat deze even koken ( van zodra de gnocchi komen bovendrijven zijn ze bijna klaar )
- Laat ze na het bovendrijven nog ongeveer 2 1/2 minuten verder koken
- Giet de pasta af