Gnocchi van ricotta

(Dit recept is voor vier personen)
  • Zelf gnocchi maken
  • Zelf gnocchi maken
  • Zelf gnocchi maken
  • Zelf gnocchi maken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem ( doppio zero of tipo 00 )
  • 225 gram ricotta
  • 2 eierdooiers
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat

Bereiding

  • Doe de bloem en de ricotta in een mengkom en voeg er de eierdooiers aan toe
  • Rasp er de Parmezaanse kaas bij en kruid af met nootmuskaat, peper en zout
  • Kneed het deeg tot je een mooie deegbal bekomen hebt ( je kan dit eventueel met de keukenrobot doen )
  • Strooi wat bloem over het werkoppervlak en kneed het deeg nog even met de hand
  • Verdeel het deeg in delen en rol die delen telkens tot een worst van ongeveer 2 centimeter dik
  • Snij de worsten in hapklare stukken van ongeveer 1,5 centimeter
  • Duw op elk stukje met een vork een ribbelpatroon langs één kant
  • Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook
  • Doe de gnocchi voorzichtig in het water en laat deze even koken ( van zodra de gnocchi komen bovendrijven zijn ze bijna klaar )
  • Laat ze na het bovendrijven nog ongeveer 2 1/2 minuten verder koken
  • Giet de pasta af

Download en print de PDF-versie van dit recept: