Gnocchi van ricotta all Arrabbiata
(Dit recept is voor vier personen)
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 500 gram gnocchi ( of deze zelf maken )
- 2 grote ajuinen
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 1 rode chillipeper
- 100 gram chorizo
- 450 gram gepelde gehakte tomaten
- 5 deciliter passata
- 1 koffielepel suiker
- 1 laurierblad
- 1 koffielepel basilicum
- Peper en zout
- Parmezaanse kaas
- Enkele blaadjes verse basilicum
Bereiding
- Maak zelf de gnocchi met ricotta ( of koop deze in het warenhuis ) en kook deze tot ze gaar zijn ( hou 1 deciliter van het kookvocht van de gnocchi opzij )
- Pel de ajuinen en snij deze fijn
- Pel de knoflook en snij deze eveneens fijn
- Snij het pepertje fijn ( indien je het iets minder pikant wenst ontdoe je het pepertje van de zaadjes )
- Doe het vel van de chorizo en snij deze in fijne reepjes
- Stoof de ajuin en de knoflook aan in wat olijfolie tot deze glazig zijn en voeg dat het pepertje en de chirozo toe en laat deze even mee aanstoven
- Voeg de tomatenblokjes, de passata, het suiker, de laurier, de basilicum en wat peper en zout toe ( je kan hier eventueel ook wat kippenbouillon aan toevoegen )
- Laat de saus gedurende ongeveer 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje en roer regelmatig om
- Voeg de gnocchi samen met het kookvocht toe aan de saus zodat deze de smaak van de saus kunnen opnemen en warm deze nog even mee op
- Serveer in diepe borden en werk af met enkele blaadjes basilicum en bestrooi met wat Parmezaanse kaas