Gnocchi van ricotta all Arrabbiata

(Dit recept is voor vier personen)
  • Gnocchi van ricotta all Arrabbiata
  • Gnocchi van ricotta all Arrabbiata
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 500 gram gnocchi ( of deze zelf maken )
  • 2 grote ajuinen
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 1 rode chillipeper
  • 100 gram chorizo
  • 450 gram gepelde gehakte tomaten
  • 5 deciliter passata
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 laurierblad
  • 1 koffielepel basilicum
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • Enkele blaadjes verse basilicum

Bereiding

  • Maak zelf de gnocchi met ricotta ( of koop deze in het warenhuis ) en kook deze tot ze gaar zijn ( hou 1 deciliter van het kookvocht van de gnocchi opzij )
  • Pel de ajuinen en snij deze fijn
  • Pel de knoflook en snij deze eveneens fijn
  • Snij het pepertje fijn ( indien je het iets minder pikant wenst ontdoe je het pepertje van de zaadjes )
  • Doe het vel van de chorizo en snij deze in fijne reepjes
  • Stoof de ajuin en de knoflook aan in wat olijfolie tot deze glazig zijn en voeg dat het pepertje en de chirozo toe en laat deze even mee aanstoven
  • Voeg de tomatenblokjes, de passata, het suiker, de laurier, de basilicum en wat peper en zout toe ( je kan hier eventueel ook wat kippenbouillon aan toevoegen )
  • Laat de saus gedurende ongeveer 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje en roer regelmatig om
  • Voeg de gnocchi samen met het kookvocht toe aan de saus zodat deze de smaak van de saus kunnen opnemen en warm deze nog even mee op
  • Serveer in diepe borden en werk af met enkele blaadjes basilicum en bestrooi met wat Parmezaanse kaas

Download en print de PDF-versie van dit recept: