Opmerking en tips
Opmerking : voeg af en toe wat water toe
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 100 gram rundsstoofvlees
- 1/2 rode ajuin
- 1/4 groene paprika
- 1 tomaat
- 1 theelepel paprikapoeder
- 100 gram aardappelen
- 20 gram tomatenconcentraat
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 400 milliliter rundsbouillon of 1 rundsbouillonblokje
- Peper en zout
- Boter
- Tijm en Laurier
- 1 teentje look
- Zure room ( garnering )
Bereiding
- Was en schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes
- Snij de ajuin en de paprika in fijne stukjes
- Emondeer de tomaat en snij in kleine blokjes
- Verhit de boter en doe er de ajuin en de paprika bij.
- Bak deze tot de ajuin lichtbruin is en stoof dan nog even verder samen met het tomatenconcentraat
- Neem de pan van het vuur en voeg het paprikapoeder toe
- Roer alles goed om en doe er de bouillon samen met de in de stukjes gesneden tomaat
- Zet alles terug op het vuur en voeg het rundstoofvlees toe samen met het komijnzaad, de tijm en de laurier ( naar eigen smaak )
- Voeg na ongeveer 1 uur sudderen de aardappelblokjes toe
- Laat alles sudderen tot het vlees bijna gaar is ( dit moet ongeveer 3 uur opstaan )
- Werk af met zure room