Groentebouillon

(Dit recept is voor vier personen)
  • Groentebouillon

Opmerking en tips

Gebruik 1 kippenbouillonblokje van 1/2 liter water

 
 
 
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

 
 
 

Bereiding

  • Snij de ajuin fijn
  • Snij enkel het witte en het lichtgroene deel van de prei in brunoise
  • Verwijder de bladeren van de selder - snij de stelen enkele keren in de lengte door ( tegen de draad fijn snijden )
  • Snij de wortelen in brunoise
  • De boontjes in stukken van 1/2 centimeter snijden
  • Haal de erwten uit de schelp ( of gebruik erwten uit de diepvries maar zeker niet uit blik )
  • Emondeer de tomaat - verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes
  • Stoof de ajuin glazig in de vetstof
  • Voeg de prei, de selder en de wortel toe
  • Laat alle groenten stoven tot ze glazig zijn ( eventueel een klein scheutje water toevoegen )
  • Bevochtig met de kippenbouillon
  • Breng aan de kook en voeg dan de boontjes en de erwten toe
  • Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken onder deksel tot alle groenten beetgaar zijn
  • Voeg eventueel de laatste 2 minuten van de kooktijd de vermicelli toe
  • Voeg de tomatenkubusjes toe en laat nog eens kort koken
  • Breng op smaak met peper en zout