Opmerking en tips
Gebruik 1 kippenbouillonblokje van 1/2 liter water
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
Bereiding
- Snij de ajuin fijn
- Snij enkel het witte en het lichtgroene deel van de prei in brunoise
- Verwijder de bladeren van de selder - snij de stelen enkele keren in de lengte door ( tegen de draad fijn snijden )
- Snij de wortelen in brunoise
- De boontjes in stukken van 1/2 centimeter snijden
- Haal de erwten uit de schelp ( of gebruik erwten uit de diepvries maar zeker niet uit blik )
- Emondeer de tomaat - verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes
- Stoof de ajuin glazig in de vetstof
- Voeg de prei, de selder en de wortel toe
- Laat alle groenten stoven tot ze glazig zijn ( eventueel een klein scheutje water toevoegen )
- Bevochtig met de kippenbouillon
- Breng aan de kook en voeg dan de boontjes en de erwten toe
- Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken onder deksel tot alle groenten beetgaar zijn
- Voeg eventueel de laatste 2 minuten van de kooktijd de vermicelli toe
- Voeg de tomatenkubusjes toe en laat nog eens kort koken
- Breng op smaak met peper en zout