Hasselback aardappel gevuld met gerookt spek

(Dit recept is voor één persoon)
  • Hasselback aardappel gevuld met gerookt spek

Opmerking en tips

Tip 1 : je kan de aardappel eventueel op voorhand zo'n 10 minuten stomen zodat het makkelijker is om deze in te snijden

Tip 2 : je kan deze aardappel eventueel ook bestrooien met wat Comtékaas

Tip 3 : je kan deze aardappel eventueel ook in zilverpapier wikkelen en deze dan verder op de barbecue laten garen

 

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 1 vastkokende aardappel ( neem een redelijk grote aardappel )
  • 50 gram gerookt ontbijtspek ( sneetjes )
  • Verse tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C
  • Was de aardappel grondig en snij deze om de 0,5 centimeter in maar niet tot op het einde zodat deze nog aan elkaar blijven
  • Snij het ontbijtspek in reepjes ( de hoogte van de aardappel ) en vul er de aardappel mee op, leg deze in een ovenschotel en werk af met de tijm
  • Besprenkel de aardappel met olijfolie en kruid af met peper en zout
  • Zet de aardappel ongeveer 45 minuten in de oven ( hangt af van de grootte van de aardappel )

Download en print de PDF-versie van dit recept: