Opmerking en tips
Tip 1 : je kan de aardappel eventueel op voorhand zo'n 10 minuten stomen zodat het makkelijker is om deze in te snijden
Tip 2 : je kan deze aardappel eventueel ook bestrooien met wat Comtékaas
Tip 3 : je kan deze aardappel eventueel ook in zilverpapier wikkelen en deze dan verder op de barbecue laten garen
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 1 vastkokende aardappel ( neem een redelijk grote aardappel )
- 50 gram gerookt ontbijtspek ( sneetjes )
- Verse tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C
- Was de aardappel grondig en snij deze om de 0,5 centimeter in maar niet tot op het einde zodat deze nog aan elkaar blijven
- Snij het ontbijtspek in reepjes ( de hoogte van de aardappel ) en vul er de aardappel mee op, leg deze in een ovenschotel en werk af met de tijm
- Besprenkel de aardappel met olijfolie en kruid af met peper en zout
- Zet de aardappel ongeveer 45 minuten in de oven ( hangt af van de grootte van de aardappel )