Homemade loempia's
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Tip 1 : Serveer deze loempia's met wat rijst en kerriesaus en zoet-zure saus
Tip 2 : Je kan deze loempia's ook kleiner maken zodat je deze kan geven als aperitiefhapje
Tip 3 : Je maakt van dit gerecht een vegetarisch gerecht door gewoonweg de gekookte ham weg te laten
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 1 wortel
- 1/4 witte kool
- 100 gram sojascheuten
- 8 vellen brickdeeg
- 1 ei
- 150 gram gekookte ham
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Snij de witte kool in fijne reepjes
- Schil de wortel en rasp deze fijn
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en roerbak de witte kool, de wortel en de sojascheuten gedurende ongeveer 2 minuten en kruid af met peper en zout
- Laat de groenten eerst wat afkoelen
- Klop het ei los met een vork
- Leg in het midden van elk vel brickdeeg 2 eetlepels van de gewokte groenten en vouw de twee zijkanten naar het midden toe
- Vouw de onderkant omhoog en rol op tot een loempia en plak deze dicht met het losgeklopt ei
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de loempia's 3 Ć 4 minuten aan elke kant