Italiaanse croque monsieur

(Dit recept is voor vier personen)
  • Italiaanse croque monsieur
  • Italiaanse croque monsieur

Ingrediënten

Bereiding

  • Voor de pesto :
  • Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes.
  • Doe de kaasstukjes samen met de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum ( blaadjes en takjes ) in de blender.
  • Schenk er wat olijfolie bij en mix alles tot een glad geheel.
  • Voeg het sap van de citroen toe en kruid af met peper en zout.
  • Voor de croques :
  • Besmeer de boterhammen aan de buitenkant met de smeerboter en beleg met de Parmaham, schijfjes Mozzarella, schijfjes tomaat en enkele blaadjes basilicum en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Grill de croques mooi krokant in een voorverwarmde oven op 180° C en serveer met wat raketsla en pesto en tomatenschijfjes.
  • Besprenkel het geheel eventueel nog met wat olijfolie.

Download en print de PDF-versie van dit recept: