Kaas - mosterdsoep met broodkorstjes

(Dit recept is voor vier personen)
  • Kaas - mosterdsoep met broodkorstjes

Opmerking en tips

Opmerking : van zodra de kruidenkaas en de room toegevoegd is moet men nogmaals zeer lang mixen om een gladde soep te bekomen

Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 1 ajuin
  • 1 prei
  • 2 teentjes look
  • Boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 deciliter room
  • 150 gram kruidenkaas
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 4 sneden toastbrood
  • Bieslook

Bereiding

  • Pel de ajuin en de look en snij zeer fijn
  • Reinig het wit van de prei en snij zeer fijn
  • Ontkorst het toastbrood en snijd in blokjes en bak deze tot ze lichtbruin zijn in boter
  • Fruit de gesneden groenten glazig in een weinig boter
  • Voeg de bouillon toe en laat alles gaar koken
  • Voeg de room en de kruidenkaas toen en mix nogmaals zeer fijn
  • Voeg de graanmosterd toe en laat nogmaals doorkoken en breng op smaak met peper en zout
  • Schep in soepkommen en bestrooi met de peterselie
  • Serveer de broodkorstjes er apart bij

Download en print de PDF-versie van dit recept:

.