Opmerking en tips
Opmerking : van zodra de kruidenkaas en de room toegevoegd is moet men nogmaals zeer lang mixen om een gladde soep te bekomen
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 1 ajuin
- 1 prei
- 2 teentjes look
- Boter
- 1 liter kippenbouillon
- 1 deciliter room
- 150 gram kruidenkaas
- Peper en zout
- 1 eetlepel graanmosterd
- 4 sneden toastbrood
- Bieslook
Bereiding
- Pel de ajuin en de look en snij zeer fijn
- Reinig het wit van de prei en snij zeer fijn
- Ontkorst het toastbrood en snijd in blokjes en bak deze tot ze lichtbruin zijn in boter
- Fruit de gesneden groenten glazig in een weinig boter
- Voeg de bouillon toe en laat alles gaar koken
- Voeg de room en de kruidenkaas toen en mix nogmaals zeer fijn
- Voeg de graanmosterd toe en laat nogmaals doorkoken en breng op smaak met peper en zout
- Schep in soepkommen en bestrooi met de peterselie
- Serveer de broodkorstjes er apart bij