Opmerking en tips
Tip 1 : Je kan het sap van de citroen ook vervangen door enkele citroendruppels uit een flesje ( dit is naar eigen smaak )
Tip 2 : In plaats van de kabeljauw te stomen kan je deze eveneens gewoon in de pan bakken
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 4 stukken verse kabeljauw
- 2 sjalotten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 deciliter witte wijn
- 2 deciliter room
- 1 potje geconcentreerde tomatenpuree ( 70 gram )
- sap van 1/2 citroen
- Trostomaten
- Peper en zout
- 1/2 theelepel kippenbouillon
Bereiding
- Snij de sjalotten zeer fijn en fruit deze aan in wat olijfolie
- Pers de citroen
- Blus de sjalotjes met de witte wijn en voeg er de tomatenpuree en het citroensap aan toe
- Laat alles wat inkoken en voeg de room toe
- Kruid af met peper en zouten voeg een klein beetje kippenbouillon toe en laat verder sudderen op een zacht vuurtje
- Verwarm de trostomaten ondertussen gedurende ongeveer 10 minuten in de oven op 180° C
- Stoom de kabeljauw gedurende 10 à 15 minuten ( de gaartijd hangt af van de dikte van de vis )
- Lepel wat tomatensaus over het bord en leg er een stukje kabeljauw bovenop
- Werk af met de trostomaten en eventueel enkele draaien van de pepermolen
- Serveer met aardappelpuree, kroketjes of eventueel met een soort pasta