Kabeljauw met een tomatenroomsausje

(Dit recept is voor vier personen)
  • Kabeljauw met een tomatenroomsausje
  • Kabeljauw met een tomatenroomsausje

Opmerking en tips

Tip 1 : Je kan het sap van de citroen ook vervangen door enkele citroendruppels uit een flesje ( dit is naar eigen smaak )

Tip 2 : In plaats van de kabeljauw te stomen kan je deze eveneens gewoon in de pan bakken

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 4 stukken verse kabeljauw
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 deciliter witte wijn
  • 2 deciliter room
  • 1 potje geconcentreerde tomatenpuree ( 70 gram )
  • sap van 1/2 citroen
  • Trostomaten
  • Peper en zout
  • 1/2 theelepel kippenbouillon

Bereiding

  • Snij de sjalotten zeer fijn en fruit deze aan in wat olijfolie
  • Pers de citroen
  • Blus de sjalotjes met de witte wijn en voeg er de tomatenpuree en het citroensap aan toe
  • Laat alles wat inkoken en voeg de room toe
  • Kruid af met peper en zouten voeg een klein beetje kippenbouillon toe en laat verder sudderen op een zacht vuurtje
  • Verwarm de trostomaten ondertussen gedurende ongeveer 10 minuten in de oven op 180° C
  • Stoom de kabeljauw gedurende 10 à 15 minuten ( de gaartijd hangt af van de dikte van de vis )
  • Lepel wat tomatensaus over het bord en leg er een stukje kabeljauw bovenop
  • Werk af met de trostomaten en eventueel enkele draaien van de pepermolen
  • Serveer met aardappelpuree, kroketjes of eventueel met een soort pasta