Kerriesaus

(Dit recept is voor vier personen)
  • Kerriesaus

Opmerking en tips

Deze saus is lekker bij een loempia en een kippenfilet

Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 1 kleine ajuin
  • 1/2 wit van een prei
  • Boter
  • 3/4 liter kippenbouillon
  • 2 deciliter room
  • 40 gram margarine
  • 80 gram bloem
  • 1 grote eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • Peper en zout
  • Jonagoldappel ( of een andere zoete appel )

Bereiding

  • Maak een roux van de margarine en de bloem
  • Snij de ajuin en het wit van de prei zeer fijn
  • Stoof de ajuin en de prei glazig in wat boter en bestrooi met wat kerriepoeder
  • Bevochtig met de kippenbouillon en breng aan de kook
  • Voeg de room en de suiker toe en laat nogmaals 3 minuten doorkoken
  • Voeg er de roux aan toe en mix tot je een gladde glanzende saus bekomt
  • Laat nog even kort doorkoken
  • Snij intussentijd de appel in fijne staafjes en voeg deze toe aan de saus
  • Laat nog even doorkoken en kruid desgevallend bij naar eigen smaak