Opmerking en tips
Deze saus is lekker bij een loempia en een kippenfilet
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 1 kleine ajuin
- 1/2 wit van een prei
- Boter
- 3/4 liter kippenbouillon
- 2 deciliter room
- 40 gram margarine
- 80 gram bloem
- 1 grote eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel suiker
- Peper en zout
- Jonagoldappel ( of een andere zoete appel )
Bereiding
- Maak een roux van de margarine en de bloem
- Snij de ajuin en het wit van de prei zeer fijn
- Stoof de ajuin en de prei glazig in wat boter en bestrooi met wat kerriepoeder
- Bevochtig met de kippenbouillon en breng aan de kook
- Voeg de room en de suiker toe en laat nogmaals 3 minuten doorkoken
- Voeg er de roux aan toe en mix tot je een gladde glanzende saus bekomt
- Laat nog even kort doorkoken
- Snij intussentijd de appel in fijne staafjes en voeg deze toe aan de saus
- Laat nog even doorkoken en kruid desgevallend bij naar eigen smaak