Kervelroomsoep

(Dit recept is voor vier personen)
  • Kervelroomsoep
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 1,5 liter bouillon ( 3,5 blokjes in 1,5 liter water )
  • Boter
  • 2 ajuinen
  • 1 aardappel
  • 1 staaf prei
  • 1 wortel
  • 250 gram gehakte kervel ( zeer fijn gehakt )
  • 1/2 deciliter room
  • Peper en zout

Bereiding

  • Reinig de groenten
  • Hak de kervel zeer fijn
  • Snij de ajuinen, de prei, de wortel en de aardappelen zeer fijn
  • Stoof de fijngesneden groenten aan in een weinig boter tot alles glazig is
  • Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 10 minuten koken tot alle groenten zacht zijn
  • Mix de soep zeer glad
  • Voeg de gehakte kervel toe
  • Laat in een open kookpot de kervel zeer kort meekoken
  • Voeg er de room aan toe en breng op smaak met peper en zout