Kip in de wittewijnsaus met spaghetti

(Dit recept is voor vier personen)
  • Kip in de wittewijnsaus met spaghetti
  • Kip in de wittewijnsaus met spaghetti

Opmerking en tips

 

 
 
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 2 kippenfilets
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel bloem
  • 600 milliliter witte wijn
  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 200 gram zwarte olijven
  • verse saliekruiden
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Spaghetti of tagliatelle
 
 

Bereiding

  • Snij de kippenfilet in kleine blokjes
  • Snij de look zeer fijn
  • Bak de kippenblokjes samen met de look en de salie aan in wat olijfolie tot ze lichtbruin zien ( gewoon lichtjes aanbakken )
  • Doe een weinig boter in een kom en voeg de bloem toe en laat opdrogen. Voeg dan de kippenbouillon en de wijn toe totdat en laat efkes doorkoken
  • Voeg de kippenblokjes toe aan dit mengsel en laat op een licht vuurtje verder sudderen tot de kippenblokjes gaar zijn ( ongeveer 10 à 20 minuten )
  • Kruid af naar smaak met peper en zout
  • Kook intussen de spaghetti gaar ( kooktijd zie verpakking )
  • Voeg net voor het opdienen de zwarte olijven toe zodat deze lichtjes warm zijn
  • Werk eventueel nog af met wat verse salieblaadjes ( versiering )
 
 

Download en print de PDF-versie van dit recept: