Opmerking en tips
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 2 kippenfilets
- 1 teentje look
- 1 eetlepel bloem
- 600 milliliter witte wijn
- 300 milliliter kippenbouillon
- 200 gram zwarte olijven
- verse saliekruiden
- Olijfolie
- Peper en zout
- Spaghetti of tagliatelle
Bereiding
- Snij de kippenfilet in kleine blokjes
- Snij de look zeer fijn
- Bak de kippenblokjes samen met de look en de salie aan in wat olijfolie tot ze lichtbruin zien ( gewoon lichtjes aanbakken )
- Doe een weinig boter in een kom en voeg de bloem toe en laat opdrogen. Voeg dan de kippenbouillon en de wijn toe totdat en laat efkes doorkoken
- Voeg de kippenblokjes toe aan dit mengsel en laat op een licht vuurtje verder sudderen tot de kippenblokjes gaar zijn ( ongeveer 10 à 20 minuten )
- Kruid af naar smaak met peper en zout
- Kook intussen de spaghetti gaar ( kooktijd zie verpakking )
- Voeg net voor het opdienen de zwarte olijven toe zodat deze lichtjes warm zijn
- Werk eventueel nog af met wat verse salieblaadjes ( versiering )