Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- 2 Kipfilets
- 8 plakjes ontbijtspek
- Enkele kleine tomaten
- 3 ajuinen
- 1 koffielepel tijm
- 200 milliliter witte wijn
- 250 milliliter room
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels zure room
- Spaghetti
- Boter
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Snij de tomaten in schijfjes en snij de ajuinen in volledige ringen.
- Snij de kippenfilets in de lengte doormidden ( maar niet helemaal doorsnijden ) en leg hierin enkele schijfjes tomaat en kruid af met peper en zout.
- Omwikkel de kippenfilets met de plakjes ontbijtspek en bak deze rondom aan in wat olie en schik deze daarna in een beboterde ovenschaal.
- Leg enkele plakjes tomaat op de kippenfilets en bestrooi met de tijm en de Parmezaanse kaas.
- Laat het geheel 10 minuten in de oven verder garen ( en op het einde nog even gratineren ).
- Kook intussentijd de spaghetti gaar.
- Fruit de ajuinringen aan in wat boter in dezelfde pan als deze van de kipfilets.
- Blus met de witte wijn en giet er de room bij en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
- Roer er de zure room door en kruid af met peper en zout.
- Schik de spaghetti samen met de kipfilet en de saus op een bord.