Kipfilet met spek en tomaten

(Dit recept is voor twee personen)
  • Kipfilet met spek en tomaten
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 2 Kipfilets
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • Enkele kleine tomaten
  • 3 ajuinen
  • 1 koffielepel tijm
  • 200 milliliter witte wijn
  • 250 milliliter room
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels zure room
  • Spaghetti
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Snij de tomaten in schijfjes en snij de ajuinen in volledige ringen.
  • Snij de kippenfilets in de lengte doormidden ( maar niet helemaal doorsnijden ) en leg hierin enkele schijfjes tomaat en kruid af met peper en zout.
  • Omwikkel de kippenfilets met de plakjes ontbijtspek en bak deze rondom aan in wat olie en schik deze daarna in een beboterde ovenschaal.
  • Leg enkele plakjes tomaat op de kippenfilets en bestrooi met de tijm en de Parmezaanse kaas.
  • Laat het geheel 10 minuten in de oven verder garen ( en op het einde nog even gratineren ).
  • Kook intussentijd de spaghetti gaar.
  • Fruit de ajuinringen aan in wat boter in dezelfde pan als deze van de kipfilets.
  • Blus met de witte wijn en giet er de room bij en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Roer er de zure room door en kruid af met peper en zout.
  • Schik de spaghetti samen met de kipfilet en de saus op een bord.

Download en print de PDF-versie van dit recept: