Kippenfilet met kerriesaus

(Dit recept is voor vier personen)
  • Kippenfilet met kerriesaus

Opmerking en tips

Tip : bak de kippenfilet eerst aan elke kant tot deze goudbruin is en verminder dan het vuur en laat onder deksel verder gaar worden. Neem op het einde het deksel van de pan en kruid eventueel nog wat bij met de kippenkruiden.

Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • Kerriesaus
  • 4 kippenfilets
  • Boter
  • Kippenkruiden
  • 2 koffiekoppen rijst
  • 4 koffiekoppen kippenbouillon
  • 1 kleine ajuin
  • Peper en zout
  • Tijm
  • Laurier

Bereiding

  • Maak eerst de kerriesaus ( zie recept )
  • Snij de ajuin fijn en stoof deze glazig in wat boter
  • Voeg de 2 koffiekoppen rijst toe en laat wat kort meestoven
  • Bevochtig met de kippenbouillon en voeg er een takje tijm en een blaadje Laurier aan toe
  • Laat de rijst onder deksel zacht gaarkoken tot de bouillon volledig is opgeslorpt door de rijst ( ongeveer 15 minuten )
  • Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout
  • Bak intussentijd de kippenfilets in boter en kruid die af met de kippenkruiden
  • Maak een spiegel van de kerriesaus op het voorverwarmde bord
  • Snij de kippenfilet in dunne schuine plakjes n schik deze in waaiervorm onderaan op de borden
  • Beboter een vorm en duw de rijst hierin en leg deze op het bord

Download en print de PDF-versie van dit recept: