Knolserdersoep met witloof en rivierkreeftjes
(Dit recept is voor vier personen)
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 1 grote ajuin
- 1 staaf prei
- 1/4 knolselder
- 1 aardappel
- 1,5 kippenbouillonblokje
- 2 pijlen witloof
- Peper en zout
- 50 gram rivierkreeftjes
- Bieslook
Bereiding
- Reinig de groenten en snij deze zeer fijn
- Stoof de groenten in een weinig boter tot deze glazig zijn
- Bevochtig met de bouillon
- Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken
- Mix de soep zeer glad en breng op smaak met peper en zout
- Snij het witloof fijn en stoof glazig aan in een weinig boter en kruid af met peper en zout
- Snij de rivierkreeftjes in rondelletjes
- Schenk de warme soep in diepe borden
- Leg in het midden van het bord het gestoofde witloof ( op een klein hoopje ) met daarop een beetje rivierkreeftjes
- Bestrooi dit alles met de fijngesneden bieslook