Komkommersoep met Serranoham in een vlokje room

(Dit recept is voor vier personen)
  • Komkommersoep met Serranoham in een vlokje room
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 1 grote ajuin
  • 1/2 staaf prei
  • 1 kleine aardappel
  • Boter
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • Peper en zout
  • 1 komkommer
  • 1 deciliter room
  • 2 schellen Serranoham
  • Boter- of bakpapier

Bereiding

  • Droog de Serranoham in een oven ( op boterpapier ) op 90° C gedurende 40 minuten ofwel gedurende 10 minuten op 150° C en snij deze daarna in julienne
  • Was de komkommer en snij zeer fijn ( niet schillen )
  • Reinig alle groenten en snij deze zeer fijn
  • Stoof de ajuin, de prei en de aardappel glazig in een weinig boter
  • Voeg er de bouillon aan toe
  • Laat alles gaar koken gedurende ongeveer 8 minuten
  • Voeg halverwege het kookproces de komkommer toe
  • Mix de soep zeer fijn en breng op smaak met peper en zout
  • Klop de room half op
  • Schep de warme soep in diepe borden en leg er in het midden een vlokje ( of toefje ) room op
  • Leg in het midden van de room de gedroogde Serranoham