Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 6 eierdooiers
- 100 gram honing
- 50 gram suiker
- 2 deciliter witte wijn
- 125 gram room
- 50 gram Griekse yoghurt
- 1 scheut Amaretto
- 250 gram aarbeien
- 1 limoen ( het sap en de geste )
- enkele blaadjes munt
Bereiding
- Neem de aarbeien en verwijder de kroontjes.
- Snij in stukjes en meng met de geste en het sap van de limoen
- Splits de eieren en hou de eierdooiers bij
- Voeg bij de eierdooiers de honing, de suiker en de witte wijn toe
- Klop dit mengsel koud op met een mixer en verwarm vervolgens zachtjes op het vuur tot het volume verdubbeld is ( dit duurt ongeveer 10 minuten )
- Giet de sabayon over in een koude kom en klop nog enkele minuten verder zodat de sabayon afgekoeld is
- Doe de room, een scheutje Amaretto en de Griekse yohurt samen in een kom en klop dit zachtjes op tot je de structuur van platte kaas bekomen hebt
- Meng dit mengsel zachtjes ( met een pannenlikker ) onder de afgekoelde sabayon
- Schep enkele laagjes sabayon en enkele laagjes gemarineerde aardbeien in een hoog glas
- Werk af met bijvoorbeeld een blaadje verse munt