Koude honingsabayon met gemarineerde aarbeien

(Dit recept is voor vier personen)
  • Koude honingsabayon met gemarineerde aarbeien
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 6 eierdooiers
  • 100 gram honing
  • 50 gram suiker
  • 2 deciliter witte wijn
  • 125 gram room
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 scheut Amaretto
  • 250 gram aarbeien
  • 1 limoen ( het sap en de geste )
  • enkele blaadjes munt

Bereiding

  • Neem de aarbeien en verwijder de kroontjes.
  • Snij in stukjes en meng met de geste en het sap van de limoen
  • Splits de eieren en hou de eierdooiers bij
  • Voeg bij de eierdooiers de honing, de suiker en de witte wijn toe
  • Klop dit mengsel koud op met een mixer en verwarm vervolgens zachtjes op het vuur tot het volume verdubbeld is ( dit duurt ongeveer 10 minuten )
  • Giet de sabayon over in een koude kom en klop nog enkele minuten verder zodat de sabayon afgekoeld is
  • Doe de room, een scheutje Amaretto en de Griekse yohurt samen in een kom en klop dit zachtjes op tot je de structuur van platte kaas bekomen hebt
  • Meng dit mengsel zachtjes ( met een pannenlikker ) onder de afgekoelde sabayon
  • Schep enkele laagjes sabayon en enkele laagjes gemarineerde aardbeien in een hoog glas
  • Werk af met bijvoorbeeld een blaadje verse munt