Lasagna met witloof en ham en mascarpone

(Dit recept is voor vier personen)
  • Lasagna met witloof en ham en mascarpone
  • Lasagna met witloof en ham en mascarpone
  • Lasagna met witloof en ham en mascarpone
  • Lasagna met witloof en ham en mascarpone
  • Lasagna met witloof en ham en mascarpone
  • Lasagna met witloof en ham en mascarpone

Opmerking en tips

Tips : je kan de hesp vervangen door rauwe ham om nog een betere smaak te geven aan je gerecht

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 250 gram verse lasagnevellen
  • 1,5 kilogram witloof
  • 420 gram hesp ( of reeds in blokjes gesneden )
  • 500 gram mascarpone
  • 700 milliliter melk
  • 50 milliliter sap van het gekookte witloof ( ongeveer )
  • roux ( om de saus te dikken )
  • gruyèrekaas
  • peper, zout, nootmuskaat

Bereiding

  • Snij de harde kern uit het witloof en snij de stukken in de lengte in vier
  • Stoof het witloof in een pan met een goede klomp boter en een klein beetje water tot die redelijk gaar is ( dit kan je eventueel van de dag ervoor doen )
  • Hou het kookvocht van het witloof apart
  • Snij de hesp in blokjes of reepjes ( naar eigen wens )
  • Laat de melk koken en voeg de mascarpone toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg tevens het kooksap van het witloof toe
  • Werk de saus af met de roux tot je de gewenste dikte bekomen hebt
  • Leg in de ovenschaal en rij met de lasagnevellen, daarna het witloof ( uit elkaar getrokken ) en daarna de hespeblokjes
  • Giet hierover een deel van de witte saus
  • Doe dit verder tot wanneer de ovenschotel gevuld is
  • Leg als laatste laag een rij met lasagnevellen en giet hierover nog wat witte saus
  • Werk af met de gruyèrekaas
  • Zet deze schotel in een voorverwarmde oven op 180° gedurende ongeveer 50 minuten