Lasagna met witloof en ham en mascarpone
(Dit recept is voor vier personen)
Opmerking en tips
Tips : je kan de hesp vervangen door rauwe ham om nog een betere smaak te geven aan je gerecht
Ingrediënten
- 250 gram verse lasagnevellen
- 1,5 kilogram witloof
- 420 gram hesp ( of reeds in blokjes gesneden )
- 500 gram mascarpone
- 700 milliliter melk
- 50 milliliter sap van het gekookte witloof ( ongeveer )
- roux ( om de saus te dikken )
- gruyèrekaas
- peper, zout, nootmuskaat
Bereiding
- Snij de harde kern uit het witloof en snij de stukken in de lengte in vier
- Stoof het witloof in een pan met een goede klomp boter en een klein beetje water tot die redelijk gaar is ( dit kan je eventueel van de dag ervoor doen )
- Hou het kookvocht van het witloof apart
- Snij de hesp in blokjes of reepjes ( naar eigen wens )
- Laat de melk koken en voeg de mascarpone toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg tevens het kooksap van het witloof toe
- Werk de saus af met de roux tot je de gewenste dikte bekomen hebt
- Leg in de ovenschaal en rij met de lasagnevellen, daarna het witloof ( uit elkaar getrokken ) en daarna de hespeblokjes
- Giet hierover een deel van de witte saus
- Doe dit verder tot wanneer de ovenschotel gevuld is
- Leg als laatste laag een rij met lasagnevellen en giet hierover nog wat witte saus
- Werk af met de gruyèrekaas
- Zet deze schotel in een voorverwarmde oven op 180° gedurende ongeveer 50 minuten