Opmerking en tips
Tip : dit gerecht kan eventueel ook als hoofdgerecht opgediend worden
Bekijk andere recepten met
Ingrediënten
- Salademengeling
- 100 gram spekreepjes
- 1 appel
- 4 plakjes bladerdeeg
- 150 gram geitenkaas
- 1 eierdooier
- vloeibare honing
- olijfolie
- Balsamico-azijn
- Pijnboompitten
- Peper van de molen
- Balsamico-crème
- Stokbrood
Bereiding
- Bak de spekreepjes krokant maar zonder gebruik te maken van enige vetstof
- Rooster de pijnboompitten in een hete pan ook zonder enige vetstof te gebruiken
- Schil de appel en snij deze in staafjes en bak deze goudgeel aan in een hete pan met wat boter
- Vul het bladerdeegje met de geitenkaas ( in de vorm van een beursje), bestrijk dit met het eigeel en bak in de voorverwarmde oven op 200° C gedurende ongeveer 15 minuten. Nappeer deze gebakjes halverwege het bakproces met de vloeibare honing
- Schik de salademengeling op het bord en besprenkel deze met de olijfolie en de Balsamico-azijn
- Kruid het geheel af met peper van de molen
- Warm de gebakken spekreepjes, de appelstaafjesen de gegrilde pijnboompitten even op en strooi deze over de salade
- Schik het bladerdeeggebakje met de geitenkaas in het midden van de salade
- Versier het bord nog met wat Balsamico-crème
- Dien op met in stukjes gesneden stokbrood