Lauwe salade met geitenkaas in bladerdeeg

(Dit recept is voor vier personen)
  • Lauwe salade met geitenkaas in bladerdeeg

Opmerking en tips

Tip : dit gerecht kan eventueel ook als hoofdgerecht opgediend worden

Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • Salademengeling
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 appel
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 eierdooier
  • vloeibare honing
  • olijfolie
  • Balsamico-azijn
  • Pijnboompitten
  • Peper van de molen
  • Balsamico-crème
  • Stokbrood

Bereiding

  • Bak de spekreepjes krokant maar zonder gebruik te maken van enige vetstof
  • Rooster de pijnboompitten in een hete pan ook zonder enige vetstof te gebruiken
  • Schil de appel en snij deze in staafjes en bak deze goudgeel aan in een hete pan met wat boter
  • Vul het bladerdeegje met de geitenkaas ( in de vorm van een beursje), bestrijk dit met het eigeel en bak in de voorverwarmde oven op 200° C gedurende ongeveer 15 minuten. Nappeer deze gebakjes halverwege het bakproces met de vloeibare honing
  • Schik de salademengeling op het bord en besprenkel deze met de olijfolie en de Balsamico-azijn
  • Kruid het geheel af met peper van de molen
  • Warm de gebakken spekreepjes, de appelstaafjesen de gegrilde pijnboompitten even op en strooi deze over de salade
  • Schik het bladerdeeggebakje met de geitenkaas in het midden van de salade
  • Versier het bord nog met wat Balsamico-crème
  • Dien op met in stukjes gesneden stokbrood

Download en print de PDF-versie van dit recept: