Opmerking en tips
- Tip 1 : Serveer met wat kerriesaus of zoet-zure saus
- Tip 2 : Serveer met wat rijst
- Tip 3 : Als je de loempia's kleiner maakt kan je deze eveneens serveren als een aperitiefhapje
- Tip 4 : Je kan de gekookte ham vervangen door rauwe ham en zo een nog meer uitgesproken smaak te bekomen
Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 200 gram witloof
- 100 gram sojascheuten
- 8 vellen brickdeeg
- 1 ei
- 150 gram gekookte ham
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de harde kern uit het witloof en snij dit in fijn stukjes
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en roerbak het witloof en de sojascheuten gedurende ongeveer 2 minuten en kruid af met peper en zout
- Laat de groenten eerst wat afkoelen
- Snij de gekookte ham in stukjes en voeg toe aan de groenten
- Klop het ei los met een vork
- Leg in het midden van elk vel brickdeeg 2 eetlepels van de gewokte groenten en vouw de twee zijkanten naar het midden toe
- Vouw de onderkant omhoog en rol op tot een loempia en plak deze dicht met het losgeklopt ei
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een panen bak de loempia's 3 Ć 4 minuten aan elke kant