Loempia met witloof

(Dit recept is voor vier personen)
  • Loempia met witloof
  • Loempia met witloof
  • Loempia met witloof

Opmerking en tips

  • Tip 1 : Serveer met wat kerriesaus of zoet-zure saus
  • Tip 2 : Serveer met wat rijst
  • Tip 3 : Als je de loempia's kleiner maakt kan je deze eveneens serveren als een aperitiefhapje
  • Tip 4 : Je kan de gekookte ham vervangen door rauwe ham en zo een nog meer uitgesproken smaak te bekomen
Bekijk andere recepten met

Ingrediënten

  • 200 gram witloof
  • 100 gram sojascheuten
  • 8 vellen brickdeeg
  • 1 ei
  • 150 gram gekookte ham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snij de harde kern uit het witloof en snij dit in fijn stukjes
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en roerbak het witloof en de sojascheuten gedurende ongeveer 2 minuten en kruid af met peper en zout
  • Laat de groenten eerst wat afkoelen
  • Snij de gekookte ham in stukjes en voeg toe aan de groenten
  • Klop het ei los met een vork
  • Leg in het midden van elk vel brickdeeg 2 eetlepels van de gewokte groenten en vouw de twee zijkanten naar het midden toe
  • Vouw de onderkant omhoog en rol op tot een loempia en plak deze dicht met het losgeklopt ei
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een panen bak de loempia's 3 à 4 minuten aan elke kant