Opmerking en tips
Tips : Controleer met een prikker of de cake klaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, haal je de cake uit de oven. Zit er nog deeg aan de prikker dan laat je de cake nog 5 minuutjes in de oven staan ( herhaal deze test tot de cake klaar is )
Serveer deze cake met een lekker kopje koffie en geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij
Ingrediënten
- 175 gram zachte boter
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 175 gram suiker
- 3 eieren
- 150 milliliter melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker gedurende ongeveer 5 minuten luchtig tot een wit schuimige massa bekomen wordt ( tot e suikerkorreltjes opgelost zijn )
- Voeg al roerend één voor één de eieren toe
- Zeef de bloem en spatel afwisselend enkele lepels bloem en enkele lepels melk door het deeg
- Doe de helft van het deeg in een andere kom en meng er het ( in 2 eetlepels warme melk opgeloste ) cacaopoeder door
- Boter de cakevorm in ( of gebruik bakspay ) en bebloem deze vervolgens
- Doe eerst het gewone deeg in de vorm en daarna het chocoladedeeg en maak een circelvormige beweging van boven naar onder om zo een marmereffect te bekomen
- Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 à 60 minuten en controleer met een prikker of deze gaar is
- Laat de cake vijf minuten in de vorm rusten alvorens deze uit de vorm te halen en laat afkoelen op een rooster