Meloensalade

(Dit recept is voor vier personen)
  • Meloensalade
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 1/4 komkommer
  • 1/4 meloen
  • 2 tomaten
  • 100 gram garnalen en/of rivierkreeftjes
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olie (gewone Arachide- of Zonnebloemolie)
  • 1 eetlepel fijn gehakte bieslook
  • 50 gram preischeuten
  • 1 pijltje witloof
  • 4 C-tomaten
  • Bieslook
  • Stokbrood

Bereiding

  • Snijd de geschilde komkommer in julienne en kruid met peper en zout
  • Snijd de meloen eveneens in julienne
  • Emondeer en ontpit de tomaat en snij deze in blokjes
  • Vermeng de komkommer, de meloen, de garnalen en/of rivierkreeftjes en de partjes tomaat
  • Meng de suiker, het citroensap en de olie en roer er de fijngesneden bieslook onder en kruid met peper en zout
  • Giet deze saus over de meloensla en vermeng
  • Leg de meloensalade ( in de vorm van een vogelnestje ) in het midden van het bord
  • Garneer het bord in het midden met de preischeuten en een tomaat ( geschild in de vorm van een roosje )
  • Leg rondom drie mooie witloofblaadjes