Mini bladerdeegje met Noordzee garnalen

(Dit recept is voor zestien personen)
  • Mini bladerdeegje met Noordzee garnalen
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 16 mini bladerdeegjes ( kleine vormpjes)
  • 200 gram grijze gepelde garnalen
  • 30 gram boter
  • 35 gram ( gewone ) bloem
  • 1,5 deciliter visfumet
  • 2 deciliter room
  • 1 kleine koffielepel tomatenpuree
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • 50 gram gemalen kaas
  • 25 gram gemalen kaas ( zeer fijn hakken )

Bereiding

  • Maak een roux van de boter en de bloem
  • Voeg al roerend de visfumet en de room toe
  • Voeg de tomatenpuree en de mosterd toe
  • Laat al roerend doorkoken ( men moet een dikke saus verkrijgen)
  • Zet het vuur af
  • Voeg de 50 gram gemalen kaas toe en roer om - laat niet meer koken
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Voeg de garnalen toe
  • Vul de mini bladerdeegjes op met de vulling en bestrooi met de fijn gehakte gemalen kaas
  • Warm op in de oven en laat kort gratineren