Mousse van Limoncello

(Dit recept is voor vier personen)
  • Mousse van Limoncello
  • Mousse van Limoncello
Bekijk andere recepten met

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 limoen
  • 1 blaadje gelatine
  • 1/2 deciliter Limoncello
  • 1 deciliter room van 40% vetgehalte
  • 25 gram bloemsuiker
  • 10 gram gehakte pistachenoten ( afwerking )
  • 1/2 limoen ( afwerking )

Bereiding

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Rasp de schil van een gewassen limoen en nijp uit.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eierdooiers met de kristalsuiker en de geraspte limoenschil tot een dikke witte massa.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Klop de room stijf met de bloemsuiker.
  • Klop de limoncello, het eiwit en de room door het ei-limoenmengsel.
  • Verwarm het limoensap en los hierin de uitgenepen gelatine op en laat even afkoelen. Klop daarna dit mengsel kort en krachtig door het eiermengsel.
  • Verdeel het mengsel over de glazen zonder tegen de randen te komen en laat twee uur koelen.
  • Werk af met de grof gehakte pistachenoten en een schijfje limoen ( schijfje met twee inkepingen maken en geflapt op het glas leggen ).