Bekijk andere recepten met
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 40 gram kristalsuiker
- 1 limoen
- 1 blaadje gelatine
- 1/2 deciliter Limoncello
- 1 deciliter room van 40% vetgehalte
- 25 gram bloemsuiker
- 10 gram gehakte pistachenoten ( afwerking )
- 1/2 limoen ( afwerking )
Bereiding
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Rasp de schil van een gewassen limoen en nijp uit.
- Splits de eieren.
- Klop de eierdooiers met de kristalsuiker en de geraspte limoenschil tot een dikke witte massa.
- Klop de eiwitten stijf.
- Klop de room stijf met de bloemsuiker.
- Klop de limoncello, het eiwit en de room door het ei-limoenmengsel.
- Verwarm het limoensap en los hierin de uitgenepen gelatine op en laat even afkoelen. Klop daarna dit mengsel kort en krachtig door het eiermengsel.
- Verdeel het mengsel over de glazen zonder tegen de randen te komen en laat twee uur koelen.
- Werk af met de grof gehakte pistachenoten en een schijfje limoen ( schijfje met twee inkepingen maken en geflapt op het glas leggen ).